Diepe tevredenheid te midden van de chaos.

Bijgewerkt op: 12 okt. 2021


Diepe tevredenheid

Een online yoga sessie.

Mijn 18-jarige zoon sloft in zijn onderbroek achter de camera door de woonkamer in.

Mijn 14-jarige plusdochter is in de keuken op zoek naar iets eetbaars.Mijn eigen stille ruimte om ongestoord te mediteren en aan yoga te doen, heb ik nog nooit gehad. Misschien komt deze er ooit nog, maar deze momentopname in mijn woonkamer waarbij alles en iedereen in beweging is, maakt me weer heel erg bewust van de uitnodiging die deze situatie elke keer opnieuw in zich draagt.

Enerzijds om mijn plek in te nemen in mijn bijzondere gezin en ook gewoon in de wereld.

Anderzijds om de rust nergens anders te gaan zoeken dan binnen in mezelf.


Uiteraard is het gemakkelijker om te mediteren of aan yoga te doen wanneer je ergens op een berg kan gaan zitten omgeven door de meest prachtige natuur.

Maar hoe mooi is het om na jaren frustratie op een dag een online yoga sessie te geven te midden van een gezin met allerlei andere interesses en de geur van verbrande toast en hier diepe tevredenheid en rust bij te voelen.


Het ideaal is niet hier en tegelijkertijd toch ook wel.

Ik voel mijn plek en vind de rust te midden van het gedoe.

Dit is het leven.

Ik zit er middenin.Onrust ontstaat wanneer we ons gevoel van tevredenheid laten afhangen van de omstandigheden rondom ons. Die hebben we namelijk niet altijd onder controle.


Rust en diepe tevredenheid ontstaat wanneer we ons bevinden in het stille centrum en ons niet laten overspoelen door de chaos rondom.


beZIELd

21 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven