Je hart is altijd open.

Je hart is altijd open. Je hart is geduldig en zonder oordeel.


Misschien lijkt het soms dat er iets in jou zich gesloten heeft op het moment dat je een dierbare verloor, momenten van afwijzing, momenten waarin je gekwetst werd.

Vaak willen we snel weg uit wat pijn doet. We zoeken oplossingen of zoeken afleiding. Maar ons hart wacht geduldig tot je niet anders kan dan jezelf toe te staan om te voelen wat er te voelen valt. Je hart wacht geduldig tot je de stap naar jezelf zet.


Het hart is als de ideale ouder die er onvoorwaardelijk en met een eindeloos geduld steeds voor je is. Haar energie is transformerend. Alles wat je haar toevertrouwt, wordt opgenomen door haar zachte en tegelijk krachtige energie.


Het is de fluistering van je hart die jou zegt dat je heel bent, die ervoor zorgt dat je elk deel van jezelf erkent, ook de delen die zich in het donker bevinden. Dit is geen mentaal ding. Het is de werkelijke erkenning door het te voelen en doorvoelen op het moment dat het er is.


Het gaat erom de volle verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf. Hier en nu. Elk moment opnieuw. Niet langer uitstellen tot dingen zich ophopen, tot we ons afreageren op anderen of onszelf juist hullen in isolement. Je duwt niet langer iets weg wat ongemakkelijk is. Je zoekt geen afleiding. Je ontvangt wat er is omdat dat nu eenmaal is wat er is.

Je wijst niet naar buiten. Wat je ervaart, zit binnenin en daar kan je mee aan de slag. Je bent aanwezig in je volle waarheid. Dit houdt de volle aanvaarding in van wie je bent, op elk moment en in welke staat dan ook.


Wanneer je kiest voor therapie, is het niet de pijn die jou naar de therapeut brengt, maar wel je hart. Het hart dat vaak al lang signalen geeft dat het tijd is om andere keuzes te maken, dat het tijd is om jezelf werkelijk te leren kennen en eindelijk in de aanvaarding te gaan dat wie je bent helemaal oké is. Dat het tijd is om helemaal jezelf te zijn en om in de liefde voor jezelf te stappen. Eindelijk!


Jezelf graag zien is de start van alles. Het is vanuit de ervaring dat je liefde bent dat alles ontstaat. Liefde die vanuit jezelf ontspringt. Van waaruit kan liefde anders ontspringen? Niet vanuit het hoofd. Wel vanuit het hart! Je hart is altijd open! Altijd.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven