top of page

Reflecties

Spiegel jij de wereld jouw schoonheid die vervat zit in wie je bent?

Hoe is de relatie met jezelf eigenlijk?


Zijn er meteen overtuigingen die jou wijzen op je eigen beperkt-zijn? Zijn er meteen gedachten die een onderscheid maken tussen wat je wil projecteren en wat je liever verborgen houdt?


Hoe vaak tonen we anderen niet slechts één bepaald facet van onszelf. We delen ons leven in hokjes in waarbij we telkens een andere rol aannemen.

Hoe vermoeiend is het om steeds een andere ‘hoed’ op te zetten afhankelijk van waar en met wie je bent, afhankelijk van hoe de ander zich voelt of gedraagt en van welke positie deze persoon inneemt ten opzichte van jou? Hoe vermoeiend is het om steeds maar een oordeel te hebben over je eigen gedrag en dat van anderen.

En hoe zou het zijn wanneer alles wat je voelt, zegt en doet voortvloeit uit een diepe connectie met jezelf, je heel-heid en dus vanuit ontspanning.


Vaak is ons idee van heelheid gebaseerd op een fractie van wie we werkelijk zijn.

Vaak zitten er diep vanbinnen nog heel wat geloofsovertuigingen vast waardoor je denkt dat je jezelf eerst nog wat dient bij te schaven alvorens je er volledig mag zijn en daarin mag ontspannen.


In ons dagelijkse leven is er een voortdurende push om bepaalde dingen te gaan verwezenlijken. De maatschappij zit grotendeels zo in elkaar. We voelen ons goed wanneer het lukt en we voelen een falen of schuld wanneer het niet lukt.


Laat elk gevoel van falen, schuld, schaamte, pijn, verdriet, onrust, stress jou de weg wijzen.


Dit wijst enkel op de mate waarin we bepaalde delen van onszelf nog afwijzen.


Het is de moeite waard om de moed te verzamelen om naar binnen te kijken wat het jou komt vertellen.

Het is jouw hart dat jou roept om volledig in die zelfacceptatie te gaan staan, volledig elk deel binnen in jezelf te gaan omarmen en om bewustzijn toe te laten.


Yoga kan een tool zijn om jouw innerlijke vuurtje aan te wakkeren. Meditatie kan jouw tool zijn om het contact met je heelheid steeds meer te mogen ervaren. Therapie kan jouw poort zijn om je te ontdoen van alles wat je belemmert om een diep engagement naar jezelf aan te gaan. Althans, zo heb ik het zelf mogen ervaren en dit geef ik graag door.


De wereld heeft jou nodig. Jou, in je geheel, in jouw waarheid, jouw authenticiteit. Zolang we met z’n allen blijven geloven dat we beperkt zijn en dus steeds maar allerlei moeten bewijzen, doen we onszelf en de ander tekort en blijft het gevoel van ware ontspanning in wie we zijn en ware vrijheid een droom..


De wereld is in beweging. De tijd is NU.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page