top of page

In 7 stappen naar een mooier leven.Wat doe jij om de onrust te stillen?

Een nieuwe uitdaging op het werk? Een minnaar? Een nieuw project in huis?

Wat doe jij?

Teveel eten, roken, drinken, winkelen, sporten, gamen, sociale media?


Ik weet alvast 1 ding met zekerheid.

De oplossing voor welke vorm van onrust dan ook, ligt er in elk geval niet in om je leven aan de buitenkant te veranderen.

Een nieuwe relatie, werk of hobby brengen misschien tijdelijk verlichting, maar nooit de werkelijke vervulling waar je naar verlangt.

In 7 stappen naar een mooier leven. In 5 stappen naar een slanker lichaam. Het klinkt heerlijk eenvoudig. Maar als er binnenin niets verandert, zal het aan de buitenkant ook niet in beweging komen. Het brengt dan enkel een knak in je zelfvertrouwen met zich mee als het resultaat nog maar eens uitblijft.Vervulling komt van binnenuit.

De antwoorden komen wanneer je jezelf de vragen durft te stellen en je in al je rauwe kwetsbaarheid door je ongemak heen durft stappen om te gaan kijken in je interne wereld.


Wanneer men voor een begeleiding komt, is vaak één van de vragen bij het eerste gesprek: "Hoeveel sessies heb ik nodig om van mijn probleem af te geraken, denk je?"

Het antwoord daarop heeft men vaak liever niet in deze wereld waar er een eeuwig tekort lijkt te zijn aan tijd, nl.: net zo lang als jij nodig hebt en nodig acht.


Elk van ons heeft een eigen ritme. Soms zijn dingen nog te pijnlijk om onder ogen te komen. Soms liggen schuld, schaamte en oordeel over onszelf als poortwachters op de loer. Ze weerhouden je ervan om een werkelijke relatie met jezelf aan te gaan. Ze zorgen ervoor dat er altijd iets in het verborgene blijft. Diep weggeduwd in de interne grotten tot het boven komt drijven en er geen andere weg is dan ermee om te gaan. Soms is de veiligheid en het vertrouwen in het verleden zo enorm geschaad geweest dat het ontzettend veel moed vraagt om jezelf werkelijk te tonen. En soms wil men vooral de controle bewaren en is men bang voor het onbekende.Maar dan opeens, precies op jouw moment, is het daar. Het ligt klaar. Het wil zich tonen.

Je bevrijdt je.

Het verleden verliest zijn kracht. De toekomst is van geen belang.

En jij zakt in het hier en nu. Bij jezelf aanwezig.

De onrust heeft zich neergelegd.
3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page