top of page

Het verlangen om jezelf te zijn

Bijgewerkt op: 16 jul. 2020
We hebben allemaal wel het verlangen om ergens bij te horen, het verlangen om graag gezien te worden. 

Dit verlangen kan echter soms zo groot zijn dat we onszelf volledig gaan wegcijferen. We zetten onze eigen behoeften opzij en maken ons kleiner zodat de ander zich goed zou voelen. We pleasen en gaan over onze eigen grenzen. We doen heel hard ons best om appreciatie te krijgen en aan bepaalde verwachtingen te voldoen. De onbewuste angst leeft namelijk dat wanneer we dit niet zouden doen en we onszelf ten volle durven laten zien, we afgewezen worden op wie we in essentie zijn en dat doet pijn.

Het is de angst voor die pijn die velen tegenhoudt uiting te geven aan wat werkelijk in hun leeft.

Wanneer we onszelf verliezen in de nood om ergens bij te horen, vraagt dit ontzettend veel energie. Elke beslissing, elke actie, elk woord dat niet in lijn is met jouw waarheid, vraagt tonnen energie.

Het is uitputtend om binnenin je ziel te horen roepen en aan de buitenkant toch voorrang te geven aan de relatie met de ander of, ruimer bekeken, de relatie met de maatschappij.

Langdurige stress symptomen en een continu gevoel van vermoeidheid zijn enkele mogelijke gevolgen.

Vaak dienen mensen eerst op een bepaald punt te komen dat voor hen werkelijk onhoudbaar is voor ze op zoek gaan naar een manier waarop ze ruimte kunnen geven aan dat andere verlangen: het verlangen om helemaal zichzelf te kunnen zijn en alle facetten van zichzelf de kans te geven om zich te tonen, te luisteren naar de behoeften van hun lichaam en de roep van hun ziel.

Een situatie als een depressie, een burn-out of een ziekte kan een enorm transformatieproces op gang brengen. Het kan de start betekenen van een diepere relatie met zichzelf en van daaruit ook een echtere, puurdere relatie met de ander en de wereld.

Je hoeft echter niet te wachten tot het water je op de lippen staat.

Het vraagt enkel een duidelijk besluit.

Bij beZIELd kan je terecht wanneer je de bereidheid voelt om naar je binnenkant te gaan kijken en van daaruit te gaan leven.

Je herstelt de relatie met jezelf en maakt alles wat je vervolgens zegt, denkt, ervaart en doet kloppend.

Hoe meer jij werkelijk jezelf durft zijn en er in alle functies die je in dit leven vervult (ouder, partner, dochter/zoon, werknemer, ...) er 1 constante is, namelijk: een authentieke 'jij', hoe soepeler en vreugdevoller het leven loopt.

Je voelt je de creator van je eigen leven en neem je ook de volle verantwoordelijkheid voor hoe je in het leven staat en hoe je gebeurtenissen benadert.


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page