top of page

Ontspannen bij jezelf

Bijgewerkt op: 16 jul. 2020
Vannacht droomde ik over een meisje dat ik mocht begeleiden. In de droom voelde ik hoe het meisje moeilijk liefde voor zichzelf kon ervaren en hoe ze maar niet kon geloven dat ze liefde was. Ze was vrolijk aan de buitenkant, maar aan de binnenkant was ze onzeker en vaak verdrietig.

Toen ik wakker werd, voelde ik me ontzettend zwaar. Ik leek wel 1000 ton te wegen.

Ik besefte dat ik zelf het meisje uit mijn droom was.

Ik besefte hoe ik vaak hard mijn best doe om te voldoen aan al mijn voorwaarden, hoe ik vervolgens vol oordeel zit omdat dat niet altijd lukt. Hoe ik soms bang ben dat mezelf zijn niet genoeg is en hoe moeilijk ik het soms vind om mezelf werkelijk te ondersteunen, net zoals ik dat mocht ervaren bij het kind in mijn droom.

Nee, ik deed deze week niet elke dag yoga. Nee, ik eet niet elke dag gezond. Ja, ik stel het soms uit om in mijn afstemboek te schrijven. Ja, ik ben soms nog bang dat ik het niet kan of dat het niet goed genoeg is. Ja, ik voel soms een vlaag van jaloezie wanneer ik mezelf vergelijk met anderen die wel voldoen aan het beeld dat ik graag van mezelf wil hebben. En ja, daar schaam ik me dan voor.

De droom liet me in 1 beeld alle momenten zien waarin ik nog niet helemaal voor liefde kies. Hij liet me zien wie ik ben op momenten dat ik niet in afstemming leef.


De weg die ik bewandel, is de weg van bewustzijn. Het is een engagement naar mezelf. Het is elke dag opnieuw kiezen voor interne afstemming.

Elk moment van onrust, twijfel of gedoe dat ik ervaar zijn signalen dat ik geloof in een illusie. De illusie dat het niet veilig is om mezelf te zijn maar dat ik eerst aan allerlei dingen dien te voldoen. De illusie dat het niet voldoende is om mezelf te zijn om liefde te ervaren. Dat 'zijn' niet genoeg is. Dat ik uiterlijke bewijzen nodig heb zoals de bevestiging van mijn partner of bepaalde succeservaringen. Dat ik moet 'doen'.

Elk moment van onrust, twijfel of gedoe wijzen me waar ik weg ging uit mijn kern. En wat ik op zulke momenten het meest mis in mijn leven, is mezelf.

Zelfs nu, wanneer ik deze zin schrijf, voel ik in elke cel van mijn zijn dat het de essentie is van ieder verlangen dat ik heb.

Dus stuur ik liefde naar elke liefdeloze gedachte en vergeef ik mezelf. Dus stuur ik liefde naar elke deel van mij dat vergat wie ik ben. Dus vergeef ik mezelf en laat ik de energie terug stromen door elke emotie toe te laten terwijl ik als een krachtige ziel achter mezelf ga staan en mezelf ondersteun, onvoorwaardelijk deze keer.

Zo kom ik zachtjes terug bij mezelf. Ik ontspan. Ik ben vrij. Ik ben.


Ik hoop jou door dit persoonlijke proces te delen, te inspireren om door alle plekken heen te bewegen waar nog oordeel of angst op zit en tegelijk ook in te tappen op elke plek waar je reeds afgestemd bent op jouw zielsfrequentie: het deel in jou dat vrij is en moeiteloos stroomt. Het deel in jou dat intuïtief weet dat je onderdeel bent van een groter geheel, van een oneindig veld van bewustzijn.

Ontspannen bij jezelf. Vrij.


Denk je bij het lezen van deze blog: waar heeft ze het over? Voel je dan zeker vrij om uit te schrijven, weg te klikken of wat dan ook. Dat is helemaal oké.

Resoneert iets van wat ik schrijf binnenin jou en wil je graag begeleiding bij jouw persoonlijke groei?

Dat kan. Je kan hiervoor een afspraak maken.

Dit kan telefonisch via het nummer 0499/20 05 85 of via mail info@bezield.be.


Begeleiding kan tijdens deze corona periode uiteraard enkel mits het naleven van enkele veiligheidsafspraken waar ik je dan persoonlijk van op de hoogte zal brengen.


Warme groet,

Liesbet

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page